• banner

Hva er forskjellen mellom CNC-maskinering og 3D-utskrift?

1. Forskjeller i materialer:

3D-utskriftsmaterialer inkluderer hovedsakelig flytende harpiks (SLA), nylonpulver (SLS), metallpulver (SLM), gipspulver (fullfargeutskrift), sandsteinpulver (fullfargeutskrift), tråd (DFM), ark (LOM) og mange mer.Flytende harpikser, nylonpulver og metallpulver står for det store flertallet av markedet for industriell 3D-utskrift.Materialene som brukes til CNC-bearbeiding er alle deler av plater, det vil si platelignende materialer.Ved å måle lengden, bredden, høyden og slitasjen på delene kuttes de tilsvarende størrelsesplatene for bearbeiding.

Det er flere valg av CNC-bearbeidingsmaterialer enn 3D-utskrift.Generell maskinvare og plastplater kan CNC-maskineres, og tettheten til støpte deler er bedre enn 3D-utskrift.

2. Forskjeller i deler på grunn av støpeprinsipper

3D-utskrift kan effektivt behandle deler med komplekse strukturer, for eksempel hule deler, mens CNC er vanskelig å behandle hule deler.

CNC-maskinering er subtraktiv produksjon.Gjennom ulike verktøy som kjører i høy hastighet, kuttes de nødvendige delene ut i henhold til den programmerte verktøybanen.Derfor kan CNC-bearbeiding kun behandle avrundede hjørner med en viss radian, men kan ikke direkte behandle indre rette vinkler, som må realiseres ved ledningsskjæring/gnister og andre prosesser.Utvendig rettvinklet CNC-bearbeiding er ikke noe problem.Derfor kan deler med indre rette vinkler vurderes for 3D-utskrift.

 

Det er også overflaten.Hvis overflaten av.delen er relativt stor, det anbefales å velge 3D-utskrift.CNC-bearbeiding av overflaten er tidkrevende, og hvis programmerings- og operatørerfaringen ikke er nok, er det lett å legge igjen tydelige linjer på delene.

银色多样1

3. Forskjeller i operativsystemet

Det meste av skjæringsprogramvaren for 3D-utskrift er enkel å betjene.Selv en lekmann kan dyktig betjene skjæringsprogramvaren på en dag eller to med profesjonell veiledning.Fordi slicing-programvaren for øyeblikket er veldig enkel å optimalisere, og støtter kan genereres automatisk, og derfor kan 3D-utskrift populariseres til individuelle brukere.

4. Forskjeller i etterbehandling

Det er ikke mulige etterbehandlingsalternativer for 3D-printede deler, generelt sliping, oljeinjeksjon, avgrading, farging, etc. Det finnes ulike etterbehandlingsalternativer for CNC-maskinerte deler, i tillegg til sliping, oljeinjeksjon, avgrading, galvanisering, silke silketrykk, putetrykk, metalloksidering, lasergravering, sandblåsing og så videre.Det er en rekke høringer, og det er spesialiteter i kunstbransjen.CNC-maskinering og 3D-utskrift har hver sine fordeler og ulemper.Å velge riktig prosesseringsteknologi har en avgjørende innvirkning på prototypeprosjektet ditt.

For kommersielle opptrykk, vennligst kontakt forfatteren for autorisasjon, og for ikke-kommersielle opptrykk, vennligst oppgi kilden.

en (1)1. 3)


Innleggstid: 14-jul-2022